••


HOVEDSIDEN
Om leilighetene
Om nærmiljøet
Om leie
Om Berlin
Om reisen fram
Praktiske råd
Kontakt oss
Praktiske råd og info

• Mer info i leilighetene

Det ligger en egen info-mappe i leilighetene, en sort ringperm med et bilde av Brandenburger Tor på forsiden. I den er det også kopier av disse internettsidene samt flere praktiske opplysninger om leilighetene.

• Leilighetenes adresse er:
c/o Jervell
Nollendorfstrasse 28
im Hof rechts
10777 Berlin

• Postkassenøkkel skal henge i nøkkelskapet i den store leiligheten og i den lille leiligheten. Postkassen er i oppgangen til den store leiligheten (Adresse for omadressering av post: SJ, Nollendorfstrasse 28, im Hof rechts, 10777 Berlin).

På ringeklokken til den store leiligheten ved inngangsdøren til gården står det ”Jervell”. På ringeklokken til den lille kunstnerleiligheten står det ”Thommessen”.

Det finnes en bankautomat i høyhuset i enden av Motzstrasse like ved Nollendorf stasjon, på Nollendorf plass og på Winterfeldt plass. Her kan man heve penger på norsk visakort.

Det er trådløs internett-forbindelse til leilighetene. Info om passord etc. ligger i mappen i leilighetene og står skrevet under senderen som står i den store leiligheten.

På resturanten/kafeen Maibach ved Nollendorf Platz (tre minutter fra oss) har man oppkopling til Internett ved bordene.

Våre seks sykler, alle med røde ringer på styret, står enten under skur i innerste gårdsrom, eller i kjellerbod på andre siden av gårdsrom vis-à-vis vår inngang (kodelås på døren, kode 777). Koden på sykkellåsene: 7777. Utstyr til sykler henger i koffertrommet i trappeoppgangen til den store leiligheten (merket ”Koffertrom”). Låsen på døren har kode 877. Oversikt over byturer med sykkelwww.fahrradstation.de. De kan anbefales. Dere kan også leie nye (og bedre) sykler i forretningen i krysset Nollendorfstrasse/ Eisenacherstrasse (fem minutter å gå).

• Ekstrasenger, overmadrass m.m. Vi har anskaffet en ekstraseng som kan brukes av de to leilighetene. Vi har også en fin overmadrass til dobbeltsengen i den store leiligheten for de som mener madrassen er for hard. Madrassen, sengen, sammen med sovepose ligger i koffertrommet i oppgangen til den store leiligheten (kode på lås: 877).

Vi har også en ekstra babyseng. Den ligger i kjellerboden, inngang dør vis a vis døren der postkassen vår er (altså på andre side av gårdsplassen). Det er bod nr 13 og den har kode 777.

• Parkering av privatbil er vanligvis ikke noe stort problem i Nollendorfstrasse. Unntaket er gjerne lørdag formiddag når det er marked på Winterfeldt Platz.

• Tyskundervisning. Vi har erfaring fra at flere av våre gjester har ønsket å forbedre tysken under oppholdet. Da anbefaler vi Peter Bergmann som er lektor, journalist og som har bodd i Norge i mange år. Han gir rimelige samtale-timer på alle nivåer. Se hans hjemmeside HER


Telefonliste:

• Telefonnummer til den norske ambassaden: 030 50 50 50.

• Telefonnummer til mobil Sverre Jervell:
0047 92 44 96 33.

• Retningsnummer for Tyskland 49 og for Berlin 30.
(Fra Norge: 004930 …)

Gårdsbestyrer: SCHIK Finanzdienstleistungen und Hausverwaltung buero@schik-verwaltet.de
tel. +49 (0)30 - 211 46 00