••


HOVEDSIDEN
Om leilighetene
Om nærmiljøet
Om leie
Om Berlin
Om reisen fram
Praktiske råd
Kontakt oss
Om leie


Vi driver ikke noen kommersiell utleie, men satser på utleie til venner og bekjente og deres kontakter, eller til andre vi kjenner til og som vi mener vil ha stor glede av et opphold i Berlin.

Leien omfatter en topp utstyrt leilighet, inklusive sengetøy og håndklær, trådløs internett-tilknytning, 8 brukte sykler (ubegrenset kjørelengde) etc. Som utgangspunkt leier vi ut for minimum en uke og helst ikke over tre uker. Vi har skifter på lørdager. På skiftedagen finner også vask av leilighetene sted.


Den store leiligheten: Leien er NOK 5 500 per uke for to personer. (NOK 6 800 for flere enn to personer). I tillegg kommer NOK 650 for sluttvask og sengetøy.

Kunstnerleiligheten: Leien er NOK 4 600 per uke. I tillegg kommer NOK 650 for sluttvask og sengetøy. Langtidsleie for studenter og kunstnere med dårlig råd, leie på minst en måned i november, desember og januar: NOK 9 500 for fire uker.

Leiene omfatter 5 % byskatt til Berlin på alle gjesteovernattinger.

* * *

Konto for forhåndsbetaling av leie og rengjøring: 5001 17 60780 (Sverre Jervell). Ved betaling fra utlandet er IBAN: NO745001 17 60780 og SWIFT kode: DNBANOKK


Vask av leiligheter og skifte av gjester

Skiftet av gjester finner sted lørdager kl. 1500. Den store leiligheten vaskes fra kl 1000-1300. Kunstnerleiligheten vaskes mellom kl 1300-1500. For å få skiftene til å gå mest mulig elastisk har vi fått et eget koffertrom i oppgangen til den store leiligheten. Det kan man sette bagasje i forbindelse med reise/avreise. Kodelås til døren: 877.

VI SETTER STOR PRIS PÅ OM GJESTENE KAN LEGGE SENGETØY OG HÅNDKLER I VASKEMASKINEN NÅR DE REISER OG SETTE PÅ MASKINEN.


Erfaringene med utleie

Erfaringene med utleie av leiligheten i er meget gode. Bedømt på hytteboken har gjestene vært fornøyde, og vi har gledet oss over at andre har kunnet bruke leiligheten og oppleve Berlin på denne måten. Og utleien har gjort det mulig for oss å beholde denne fine leiligheten.

Vi noterte at det har vært noen praktiske utfordringer. Nordmenn er ikke vant til gass-komfyr og glemmer ofte at knappen for platen skal holdes inne før den vris. Noen få gjester valgte feil inngangsdør til gården da de kom. Vi har inngang gjennom porten til høyre for hovedinngangen (med navnskilt). Andre hadde litt problemer med å finne alle de seks syklene (står i bakgården og i kjellerbod, med røde ringer rundt styret, mens nøklene henger i sikringsskapet i leiligheten). Det hendte at noen av syklene ikke fungerte. Men det er ikke unaturlig siden nesten alle gjestene brukte dem.

Gjestene våre har i hovedsak vært fire grupper:

Den største gruppen var familier eller venne-grupper som gjerne ville oppleve Berlin sammen og også ha et "hjem" med plass til samvær, mulighet for matlaging osv. For disse var det en stor fordel da vi fikk kunstnerleiligheter i 1. etasje fordi venne-grupper kunne oppleve Berlin sammen ved å bruke begge leiligheten.

Den andre gruppen var kunstnere og stipendiater som hadde tidsbegrensede gjøremål i Berlin. De var en relativt liten gruppe. De var der gjerne i vinterhalvåret og de fleste benyttet kunstnerleiligheten. Det siste året har vi også hatt grupper som har reist til Berlin for å skrive stortingsmeldinger og andre offentlige dokumenter. Da var gjerne begge leilighetene i bruk.

Den tredje gruppen var pensjonistektepar som ønsket å bo et par måneder i en fremmed storby. Noen valgte å leie ut eget hus hjemme for å kunne ha et "hjem" noen måneder i en spennende europeisk storby. De kom gjerne sent på høsten.

Den fjerde er gjester som ønsket å feire bursdager eller jubileer i Berlin. Her var det en stor fordel at vi kunne tilby til sammen 9 senger (samt baby seng og ekstraseng). Og i noen tilfelle trengte de ytterligere sengeplasser og da foreslo vi gjerne hotell Michele i nærheten (http://www.hotelpension-michele-berlincity.de/)